Face yoga oefeningen, een natuurlijke manier om rimpels te voorkomen en te verminderen

Face yoga oefeningen

Face Yoga oefeningen helpen je om rimpels te voorkomen en rimpels te verminderen. Rimpels in het gezicht zoals rimpels onder de ogen (´kraaienpootjes´), rimpels boven je lip (‘rokerslijntjes’) en rimpels in je voorhoofd ontstaan door huidveroudering. Gelukkig helpen face yoga oefeningen je om je huid weer stralend en glad te maken!

Oorzaken van huidveroudering

Huidveroudering heeft verschillende oorzaken. Het is een natuurlijk proces. Naarmate je ouder wordt, maak je minder collageen en elastine aan (deze stofjes zorgen voor een stevige en soepele huid) waardoor de huid minder stevig wordt en rimpels ontstaan. Er vinden veranderingen plaats in je gezicht zoals verlies van spiermassa, een andere verdeling van vet, verandering van de botstructuur en een langzamere vernieuwing van cellen. Hierdoor gaat je gezicht er anders uitzien. Ook stress, slechte huidverzorging en een ongezonde levensstijl kan ervoor zorgen dat je huid sneller veroudert en er dof uitziet. Door bepaalde gezichtsuitdrukkingen en houdingen (zoals knijpen met je ogen en met het hoofd gebogen op je telefoon kijken), ontstaan klachten zoals bijvoorbeeld een fronsrimpel, onderkin of een gebogen nek. Wil je hiervan af? Face yoga oefeningen helpen je om rimpels te voorkomen en rimpels te verminderen!

Hoe helpen face yoga oefeningen bij het voorkomen en verminderen van rimpels?

Met face yoga oefeningen train en versterk je je gezichtsspieren waardoor de huid die aan de spieren vastzit, wordt gelift. Net zoals bij het trainen van de spieren in je lichaam worden de spieren sterker en steviger en de huid strakker. Ook ontspan je met face yoga oefeningen de spieren in je gezicht. Je wordt je er bewust van hoe je de spieren in je gezicht onbewust verkeerd gebruikt door bijvoorbeeld stress of emoties. Door je hiervan bewust te worden en je gezicht meer te ontspannen, verzachten rimpels en lijntjes. De massagetechnieken zorgen voor een beter doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor wordt je huid steviger, voller en gladder en is de huid weer in staat om werkzame stoffen uit verzorgingsproducten goed op te nemen. Je gaat van een doffe huid naar een gezonde glow!

Thuis starten met face yoga oefeningen

Wil jij leren hoe je face yoga thuis kan toepassen en binnen een paar weken resultaat zien? Ik help je er graag bij! Als face yoga docent kan ik je leren hoe je zelf rimpels en spanningsklachten kunt verhelpen met face yoga. Heb je een specifieke klacht die je wilt verhelpen? Vraag dan een persoonlijk advies aan. Je ontvangt dan een individueel advies met oefeningen (op papier en op video) die speciaal gericht zijn op jouw hulpvraag. Wil je er graag minder ´boos´ uitzien en de fronsrimpel tussen je wenkbrauwen verzachten? Dan ontvang je oefeningen die je daarbij gaan helpen. Of heb je vaak hoofdpijn door spanning in je gezicht, nek of schouders? Dan ga je daarmee aan de slag!

Als je graag met face yoga wilt starten en een stok achter de deur wilt om het vol te houden, dan zijn de online lessen iets voor jou. Hierin gaan we samen een uur aan een mooie huid en een diepe ontspanning van het gezicht werken.

Liefs, Ellen I Face Yoga Docent

Face yoga voorhoofd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *