Gezichtsyoga om rimpels in het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen en onder de ogen te verminderen

Het gezicht heeft een heleboel spieren die er onder andere voor zorgen dat je je ogen kan openen en sluiten, kan kauwen, lachen en een heleboel andere gezichtsuitdrukkingen kan maken. Wat mooi hoe het menselijk lichaam werkt hè?

Echter, als je een bepaalde spier (te) veel gebruikt en voortdurend aanspant, kunnen er diepe rimpels ontstaan. Bijvoorbeeld als je vaak je wenkbrauwen lift of met je ogen knijp. De huid – die direct aan de spieren van het gezicht verbonden is – is dan ook continue gespannen en vormt rimpeltjes. Naarmate we ouder worden verliest de huidzijn elasticiteit en veert de huid minder snel terug waardoor de rimpeltjes zichtbaar blijven.

Hoe ontstaan rimpels in het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen en onder de ogen?

In de afbeeldingen hieronder zie je heel duidelijk dat rimpels in het voorhoofd ontstaan door het aanspannen van de grote voorhoofdspieren (je wenkbrauwen gaan omhoog) en dat een diepe fronsrimpel tussen de wenkbrauwen verschijnt bij het aanspannen van de spieren tussen de wenkbrauwen (je wenkbrauwen gaan naar elkaar toe). Kraaienpootjes onder de ogen ontstaan door het veelvuldig aanspannen van de oogspieren (knijpen met de ogen). Bijvoorbeeld als je veel achter een beeldscherm werkt. Gezichtsuitdrukkingen door bepaalde emoties zoals je zorgen maken (fronsen) of blijdschap (lachen) hebben ook invloed op het gezicht.

Spieren voorhoofd en oge

Hoe kun je rimpels verminderen?

De eerste stap is bewustwording van de spieren in je gezicht en hoe jij deze gebruikt. Ga er de komende dagen maar eens op letten. Hoe ziet jouw gezicht eruit als je in de spiegel kijkt? Wat valt je op? Zijn er bepaalde gezichtsuitdrukkingen die je vaak maakt? Heb jij bepaalde ‘trekjes’ rond je ogen of voorhoofd? Voel je misschien ergens spanning of pijn? Is er misschien zwelling in je gezicht?

De volgende stap is het doen van face yoga oefeningen, gezichtsmassages en ontspanningsoefeningen voor je gezicht. Hoe je met face yoga kunt starten, leer ik je tijdens de face yoga workshop ‘Ontspannen voorhoofd en stralende oogopslag’. Tijdens de workshop leg je stap voor stap uit hoe je de gezichtsyoga oefening op de juiste manier uitvoert. Een video opname van de workshop ontvang je per mail zodat je thuis in alle rust de oefeningen kunt herhalen. Ook ontvang je een e-book met oefeningen én een stappenplan dat je helpt om het beste resultaat te bereiken.

Meer weten of meedoen met de workshop? Hier vind je alle informatie. Je bent van harte welkom!
Liefs, Ellen | Face Yoga Docent

Face yoga oefeningen ogen en voorhoofd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *