Gezichtsyoga oefeningen voor een jongere huid

Yoga 2

Waarschijnlijk verzorg je je huid elke dag door je huid goed te reinigen en verzorgen met je favoriete crème. Maar soms ben je toch niet helemaal happy als je in de spiegel kijkt…  Soms baal je van je vermoeide uitstraling, wallen onder je ogen of die ene rimpel die steeds maar dieper wordt. Hoe fijn zou het zijn als je  er wat frisser en energieker uit zou zien? Gezichtsyoga oefeningen helpen je daarbij!

Face Yoga (ook wel gezichtsyoga of gezichtsgymnastiek genoemd) bestaat uit spieroefeningen, gezichtsmassage, drukpunttechnieken en ontspanningsoefeningen voor het gezicht. Door face yoga te doen kun je rimpels voorkomen en bestaande rimpels verminderen. Omdat je bij Face Yoga regelmatig bewust aandacht besteed aan jezelf, zie je er fris en ontspannen uit. Ook helpt face yoga bij stress gerelateerde spanningsklachten zoals hoofdpijn, nekpijn en tandenknarsen.

Yoga

Gezichtsyoga oefeningen om kraaienpootjes te verminderen

Rimpels onder je ogen (ook wel kraaienpootjes genoemd)  verschijnen als je lacht of knijpt met je ogen. Als we ouder worden, verstrakken de spieren en wordt de huid minder veerkrachtig waardoor de huid  niet meer terug veert en rimpeltjes blijven. Er zijn verschillende gezichtsyoga oefeningen om rimpels onder je ogen te verwijderen. Een gezuchtsgymnastiek oefening tegen kraaienpootjes is  ‘the V’. Hierbij leg je je middelvingers tussen je wenkbrauwen en je wijsvingers op je buitenste ooghoek. Knijp vervolgens 5  seconden met je ogen, net of je tegen de zon in kijkt. Als je de oefening goed uitvoert, voel je de oogspier trillen onder je wijsvinger. Ontspan je ogen en herhaal de oefening 5 keer. Masseer hierna de huid rondom je ogen. Door de huid rondom je ogen voorzichtig te masseren, stretch en ontspan je de spieren waardoor  kraaienpootjes verzachten.

Face yoga oefeningen om wallen en donkere kringen onder je ogen te verhelpen

Wallen en donkere kringen onder je ogen ontstaan door opgehoopt (lymfe)vocht en afvalstoffen die niet afgevoerd kunnen worden uit het gezicht.  Gezichtsyoga oefeningen en lymfedrainage verhelpen wallen en donkere kringen onder je ogen. Lymfedrainage kun je doen met je handen of met een gezichtsroller of gua sha. Wrijf met je vingertoppen, de gezichtsroller of gua sha vanaf je oren langs je kaak en hals naar beneden. Het lymfestelsel ligt vlak onder de huid dus doe dit met vederlichte strelingen. Door je gezicht regelmatig te masseren, worden vocht en afvalstoffen afgevoerd en krijgt jouw huid een gezonde glow.

Gezichtsyoga oefeningen om de fronsrimpel tussen je wenkbrauwen te verhelpen

Een fronsrimpel ontstaat door het aanspannen van de spier tussen de ogen, bijvoorbeeld als je boos kijkt, veel achter een beeldscherm werkt of tegen de zon in kijkt. Gezichtsyoga helpt je de fronsrimpel tussen je wenkbrauwen te verminderen. Masseer de spier tussen je wenkbrauwen met je vinger of een gezichtsroller. Daarnaast is het belangrijk dat je zo min mogelijk probeert te fronsen. Draag een bril of lenzen als je achter een beeldscherm werkt en draag buiten een zonnebril zodat je niet hoeft te knijpen met je ogen.

Face yoga oefeningen voor een strakkere kaaklijn

Ee strakke kaaklijn zie je de laatste tijd veel in het modebeeld. Veel vrouwen gebruiken hiervoor fillers maar een strakkere kaaklijn kun je ook bereiken zonder chemische fillers of cosmetische ingrepen. Een onderkin ontstaat door verschillende oorzaken. Als we zwaarder worden, hoopt vet zich ook op in het gezicht en onder de kin. Een onderkin en slappere kaaklijn ontstaan ook door vocht en een verkeerde houding, bijvoorbeeld door constant op je telefoon te kijken. Vet kun je helaas niet oplossen met face yoga maar face yoga oefeningen maken je spieren sterker waardoor de huid gelift wordt en je kaaklijn strakker wordt. Gezichtsmassages zorgen ervoor dat vocht wordt afgevoerd en zwelling vermindert. Het masseren van je gezicht kun je heel eenvoudig zelf doen met je handen of met een gua sha.

Gezichtsyoga oefeningen tegen hangende mondhoeken

Als we ouder worden, kunnen de mondhoeken gaan hangen. Dit kan komen doordat het vet in de wangen naar beneden zakt, maar ook doordat de kaakspieren de mondhoeken naar beneden trekken. Door regelmatig gezichtsgymnastiek tegen hangende mondhoeken te doen, kan je dit voorkomen en verhelpen. De volgende oefening helpt tegen hangende mondhoeken: maak een ‘O’ vorm met je mond en trek daarbij je lippen over je tanden. Maak vervolgens een glimlach (hou je lippen over je tanden) en trek daarbij je wangspieren omhoog. Doordat je je wangspieren traint, worden de mondhoeken gelift. Ga terug naar de ‘O’ vorm en herhaal de oefening 10 keer. Masseer vervolgens de neus-lip plooi vanaf je kin richting je neus.

Face yoga oefeningen om een slappe hals te verstevigen

Een slappe hals ontstaat doordat de huid zijn stevigheid verliest. Door je gezicht en nek te masseren, maakt de huid elastine en collageen aan (stofjes de zorgen voor elasticiteit en stevigheid van de huid) en wordt je huid weer veerkrachtiger en steviger. De volgende face yoga oefening verstevigt een slappe hals: kijk omhoog en maak een kusbeweging met je mond in de lucht. Je voelt dat de nekspieren aanspannen en de aangehechte huid wordt gelift. Doe de oefening voor ongeveer een minuut.

Hoe start je met face yoga?

Wil jij leren hoe je face yoga thuis kan toepassen en binnen een paar weken resultaat zien? Ik help je er graag bij! Als face yoga docent kan ik je leren hoe je zelf rimpels en spanningsklachten kunt verhelpen met face yoga. Heb je een specifieke klacht die je wilt verhelpen? Vraag dan een persoonlijk advies aan. Je ontvangt dan een individueel advies met oefeningen (op papier en op video) die speciaal gericht zijn op jouw hulpvraag. Wil je er graag minder ´boos´ uitzien en de fronsrimpel tussen je wenkbrauwen verzachten? Dan ontvang je oefeningen die je daarbij gaan helpen. Of heb je vaak hoofdpijn door spanning in je gezicht, nek of schouders? Dan ga je daarmee aan de slag!

Als je graag met face yoga wilt starten en een stok achter de deur wilt om het vol te houden, dan zijn de online lessen iets voor jou. Hierin gaan we elke week samen een uur aan een mooie huid en een diepe ontspanning van het gezicht werken.

Liefs, Ellen I Face yoga docent

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *