Selfcare tips bij een winterdip

In de wintermaanden, als de dagen korter en donkerder zijn, voelen veel mensen zich moe en wat minder energiek. Misschien herken je het wel? Je wilt lekker cocoonen in je eigen fijne huis en hebt minder zin om dingen te ondernemen. Soms kan dat frustrerend zijn maar de winter is juist een hele mooie tijd om het rustiger aan te doen en zowel fysiek als mentaal wat meer naar binnen te keren. Dit kun je doen door meer thuis blijven, goed uit te rusten, te reflecteren en eens extra goed voor jezelf te zorgen.  Zo kun je in de lente weer vol frisse energie jouw zaadjes gaan planten voor het nieuwe jaar.

In deze blog geef ik je 3 selfcare tips die je thuis kunt doen als je een winterdip hebt. Goed voor jezelf blijven zorgen draagt eraan bij dat je niet in een negatieve spiraal beland tijdens je winterdip. Dus kies een tip uit die jou aanspreekt en maak er een fijne dag of avond van!

Tip 1: Maak een visionboard

Maak een visionboard met jouw dromen en doelen voor het nieuwe jaar. Door middel van een visionboard visualiseer je jouw ideeën en plannen en dit helpt je bij het manifesteren van jouw mooiste leven. Je kunt je eerst opschrijven waarover je een visionboard wilt gaan maken of je kunt gewoon met de flow meegaan en zonder plan aan de slag gaan.

Leg een groot vel papier, wat oude tijdschriften, een schaar en lijm klaar. Knip alle afbeeldingen en woorden die je aanspreken uit en plak ze op het vel papier. Denk niet te veel na en heb vooral plezier! Creatief bezig zijn brengt je in een positieve flow en helpt je je gedachten te verzetten.

Face yoga oefeningen

Tip 2: Plan een beauty avond

Plan een beautyavond waarin je je gezicht en lichaam van top tot teen verzorgt. Borstel je lichaam met een dry brushing borstel van natuurlijk materiaal om dode huidcellen te verwijderen en de lymfestroom en doorbloeding te stimuleren. Neem daarna een warm bad of douche om warm en ontspannen te worden. Breng je favoriete gezichtsmasker aan op je gezicht en smeer ondertussen je lichaam in met een fijne olie of lotion. Geef ook je voeten wat extra aandacht met een voetmassage en trek dikke sokken aan om het warme gevoel vast te houden. Verwijder het masker van je gezicht en verzorg je gezicht met een crème of olie op natuurlijke basis. Hierna kun je eventueel nog verder gaan met tip 3.

Tip 3: Doe een face yoga sessie

Geef jezelf een portie liefde door face yoga te doen! Face yoga (oftewel gezichtsyoga) is een holistische methode om je beter te voelen én er beter uit te zien. Ideaal voor als je er in de winter wat vermoeid en bleek uitziet. Face yoga bestaat uit spieroefeningen voor het gezicht gevolgd door zachte massages van het gezicht, het hoofd, de nek en de schouders. Spanning vloeit weg, rimpeltjes verzachten en donkere kringen onder je ogen verminderen.

Wil je leren hoe je je gezichtsspieren kunt trainen en rimpels kunt verminderen met gezichtsyoga? Je bent van harte welkom bij een face yoga  workshop in Dongen of online les!

Liefs, Ellen I Face Yoga Docent

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *