Je gezicht masseren met een gua sha steen

Ga je zelf thuis een gua sha steen gebruiken voor je gezicht? Lees dan deze instructie goed door!

Gua sha is een behandelmethode uit de eeuwenoude traditionele Chinese geneeskunde. ‘Gua’ betekent schrapen en ‘sha’ betekent zoiets als gestagneerde energie. Bij een facial gua sha massage beweeg je de gua sha steen over de huid om energie blokkades op te lossen en afvalstoffen als het ware uit je gezicht te ‘schrapen’.

Bij gua sha behandelingen voor het lichaam zie je wel eens dat er bloeduitstortingen op de huid ontstaan. Dit is bij een gezichtsbehandeling met een gua sha niet zo. Deze behandeling is veel zachter en bedoeld als ontspanningsmoment. Je gezicht kan wel een beetje rood worden. Dit is niet erg. Het betekent dat de doorbloeding op gang wordt gebracht en trekt na ongeveer 10 minuten weg

De voordelen van een gua sha massage

  • Stimulering van de bloedsomloop. Dit voorkomt ontstekingen, uitslagen en puistjes.
  • Opruimen van vastzittend (lymfe)vocht waardoor zwelling vermindert.
  • Opruimen van afvalstoffen waardoor je huid een gezonde glow krijgt.
  • Ontspanning in je gezichtspieren waardoor rimpels verzachten.
  • Contouring van je gezicht en een liftend effect.

Hoe gebruik je een gua sha steen voor je gezicht?

Voor een extra verkoelend effect kun je de gua sha steen voor gebruik even in de koelkast leggen.

Breng voordat je de gua sha gaat gebruiken altijd een gezichtsolie aan op je gezicht. Hierdoor glijdt de gua sha vloeiend en soepel over je gezicht.

Gebruik je gua sha op een hoek van 15 tot 45 graden op je gezicht. Zet de gua sha niet loodrecht op je huid, dan wordt de druk die je uitoefent te hard.

Gebruik de lange kant van de gua sha voor de grotere delen van het gezicht: je voorhoofd, wangen, kin en hals. Maak een vloeiende beweging en werk van binnen naar buiten en van onder naar boven. Herhaal elke ‘baan’ 5 tot 10 keer.

De hartvormige kant gebruik je om je kaak te contouren of leg deze kant plat onder je ogen en ‘stempel’ voorzichtig van binnen naar buiten.

De smalle punt van de gua sha kun je gebruiken voor de kleine delen van je gezicht (gebruik de bolle kant naast je neus of tussen de wenkbrauwen) of om acupressuurpunten te stimuleren.

Vergeet niet om je gua sha goed schoon te maken na gebruik met water en een zacht reinigingsproduct zonder parfum of agressieve stoffen!

Contra-indicaties voor het gebruik van een gua sha

Bij de volgende verschijnselen wordt het afgeraden een gua sha te gebruiken. Bij twijfel vanwege een medische reden is het verstandig om overleg te plegen met de behandelend arts.

Koorts of griep, opgezette lymfeklieren, huidkanker, een schimmel infectie of geïnfecteerde huid, actieve acne of open wondjes, letsel in het gezicht, recent gebruik van botox.

Een gua sha steen kopen en gebruiken

Wil jij leren hoe thuis aan de slag kunt gaan met een gua sha facial massage?  Ik help je er graag bij! Als face yoga docent kan ik je leren hoe je een gua sha steen gebruikt zodat je de voordelen van een gua sha massage ervaart.

Bestel hier jouw gua sha steen van rozenkwart of jade.

Veel plezier en succes met jouw gua sha routine!

Liefs, Ellen I Face Yoga Docent

Face yoga voorhoofd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *