Mijn ervaring met de spijkermat

Sinds een tijdje kun je ook een spijkermat kopen in de webshop van www.yogavoorjegezicht.nl. Natuurlijk heb ik de mat ook zelf uitgetest. In deze post vertel ik je mijn ervaring met de spijkermat.

Een spijkermat heeft heel veel voordelen. Het helpt om te ontspannen, vermindert pijn (bv vastzittende spieren, hoofdpijn of zere voeten) en verbetert de nachtrust. Klinkt goed toch?

Spijkermat met kussen voor de rug

Het spijkermatje wordt geleverd in een mooie zak met een kussen. Ik besloot de spijkermat eerst te gebruiken voor mijn rug en schouders omdat ik na een werkdag achter de computer wel eens last heb van stijve schouders. Als je de spijkermat met kussen voor de eerste keer gebruikt, kan het wat gevoelig zijn. Daarom ging ik de eerste keer met een dun t-shirt aan op de mat liggen. Dat voelde prima dus om wat meer druk te ervaren heb ik het t-shirt uitgedaan. Ik voelde de spikes de eerste minuten in mijn huid prikken, dat was even wennen. Na een paar minuten ebde dat gevoel weg en begon het warmer en comfortabeler aan te voelen. Na 20 minuten lag ik uiteindelijk heerlijk ontspannen op de mat. Mijn vriend wilde de mat ook graag proberen en hem moest ik zelfs wakker maken na een half uur. Zijn ervaring met de spijkermat was dus ook erg goed!

Op de foto’s zie je de rug van mijn vriend nadat hij op de mat had gelegen. De doorbloeding was goed gestimuleerd. Het ziet er misschien wat heftig uit maar de roodheid trok na 10 minuten weer weg en zijn rug voelde ontspannen en als hernieuwd.

Spijkermat voor de voeten

Ook heb ik het spijkermatje gebruikt voor mijn voeten. Ze voelden vermoeid aan en ik was benieuwd of de spijkermat dat zou kunnen verhelpen. Eerst heb ik mijn voeten op de mat geplaatst terwijl ik in de bank zat. Dat voelde fijn. Voor wat meer druk ben ik toen op de mat gaan staan. Dat was even wennen. Je voeten zijn toch wel gevoelig. Ik merkte dat het wel echt iets deed, dat je voeten en benen een soort van ‘wakker’ gemaakt worden.

Mijn ervaringen met de spijkermat zijn positief dus ik blijf hem zeker gebruiken!

Heb jij nog vragen over de mat? Kijk dan hier of  laat het me dan in een reactie weten.

Liefs, Ellen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *